Selülit Masajı
Selülit Masajı
Selülit Masajı
Selülit masajı, dolaşım bozuklukları, beslenme sorunları veya genetik faktörler nedeniyle oluşan selüliti hafifletmek için özel tekniklerle yapılan bir masaj türüdür. Masaj, diz kapaklarının hemen üzerinden başlayarak kalçaların bitimine kadar olan bölgeye uygulanır.
Selülit Masajı İçin Kullanılan Yağlar
Selüliti azaltan yağları tek başına kullanmak mümkündür, ancak ideal olan birden fazla yağı karıştırmaktır. Eğer alerjik bir bünyeniz varsa, bu yağlardan birine alerjiniz olup olmadığını test etmelisiniz. Bunu yapmak için, yağı teninizin küçük bir bölgesine sürüp bir süre bekleyebilirsiniz. Kullanabileceğiniz yağlar şunlardır:

Susam yağı, Lavanta yağı, Çemen yağı, Rezene yağı, Jojoba yağı, Portakal yağı, Zambak yağı, Keten yağı, Yasemin yağı , Ardıç yağı, Buğday yağı, Nane yağı, Anason yağı, Limon yağı, Biberiye yağı
Selülit Masajının Uygulanışı
- Yağ veya Kremin Yayılması: Selülit yağı veya kremi, iki elin içine yayılır. Dizlerin üzerinden itibaren yukarıya doğru baskı yaparak yedirilir. Eller aşağıdan yukarıya doğru hareket etmelidir.
- Yoğurma Aşaması: Selülitli bölge başparmaklarla diğer parmaklar arasında yoğurulur. Yoğurma işlemi, bölgenin kan dolaşımını uyararak selülitin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
- Ters Yön Masajı: Yoğurmayı takiben, parmakların eklem yerleriyle bacakların içinden dışa ve dıştan içe doğru ters yönlerde, yere paralel olacak şekilde masaj yapılır.
- Sıkıştırma Hareketi: Selülitli bölgeler parmaklar arasında sıkıştırılıp bırakılır. Bu hareket de yere paralel, içten dışa ve dıştan içe doğru yapılmalıdır.
- Tekrar Uygulama: Bütün masaj aşamaları bacakların ön ve arka yüzlerine, basenlere ve kalçalara üçer kez sırayla uygulanmalıdır.
Selülit Masajı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Adet Dönemi ve Hamilelik: Kan dolaşımını olumsuz etkileyebileceği için, adet döneminde ve hamilelikte selülit masajı yapılmamalıdır.